Radionica o osnovama AEQ metode®, Zagreb

 

Svrha radionice je upoznavanje AEQ metode® i njenu primjenu za poboljšanje osjećaja, bitka i učinkovitosti kao i ritma i harmonizacije gibanja. To omogućava napredak kvalitete kretanja kod rada kao i u sportskim aktivnostima kroz tumačenje osnova AEQ metode® i učenja AEQ vježbi®.
 
Datum: 21.12.2019 u 10.00 sati 


 Lokacija:  Centar AEQ metode, Ulica bratov Gerjevič 1 a, Brežice, Slovenija


Trajanje: od 10.00 do predviđenih 18.00, stanka za ručak od 14.00 do 15.00


Cijena: 120 € po osobi  

 

https://www.youtube.com/watch?v=m6XFCeRprC4&fbclid=IwAR2W1WEP26qCfqAFf8HZOxxQkHx1W8TKlRIu3ke-W-EBBYxytfMbGfksAdc


 
UPOZORENJE: Broj mjesta je ograničen (15), stoga ne čekajte s prijavom jer če na radionicu biti primljeno samo prvih 15 prijavljenih sa uplačenim iznosom cijene radionice.

 
Radionica je uvod u ovu vrlo učinkovitu, ali jednostavnu metodu učenja i poboljšanja funkcije neuro-muskularnog sustava kroz svjesno reguliranje kretanja, uklanjanje bolova te fizičkih i emocionalnih ograničenja.

Radionica je pogodna za početnike na području somatike, kao i za one koji žele dodatno produbiti svoje razumijevanje AEQ vježbi® i principa za svoj osobni razvoj.

Pogodna je i za one koji se profesionalno bave pokretom kao što su fitness instruktori, fizioterapeuti, maseri i ostali koji žele naučiti osnove AEQ metode® za primjenu najprije u svom životu, te kroz nastavak školovanja na području AEQ metode® učinkovito ju koristiti za veću uspješnost svojih primarnih djelatnosti.
 
 
Prijava na radionicu na mail: delavnica@aeq.si


Više o AEQ metodi® možete saznati na ovom youtube linku: www.youtube.com/watch?v=zCAeHHuHOnM

Na radionici ćete naučiti:

Osnovnu filozofiju AEQ metode®, negativan utjecaj entropije i važnost postizanja uvjeta za sintropiju i potrebu jačanja uređenosti sustava i učinkovitosti.

Što je senzorna atrofija, senzorno-motorna amnezija, način na koji se očituje u mozgu, centralnom živčanom i muskularnom sustavu, te zašto je upravo to stanje uzrokom većine kroničnih bolova i ograničenja pokretljivosti.

Način na koji ljudi reagiraju na stres i kako kroz AEQ metodu® smanjiti negativni dio tih reakcija a zadržati pozitivne.

Razliku između rastezanja i produženja mišića i učenje AEQ vježbi®, koje koristimo za povratak nadzora nad mišićima i omogućavanje produženja sa svim beneficija koje to donosi na učinkovitost kretanja.

Kako održati funkciju reguliranog, učinkovitog i gipkog kretanja s AEQ vježbama®.


Kako vaši uzorci pokreta i refleksne reakcije na stres pridonose i omogućavaju nastanak problema kao što su bol u vratu, leđima, ramenima, kukovima i zglobovima, išijasu i kroničnim glavoboljama.

Skupinu AEQ vježbi® koje će osvježiti vašu svijest i nadzor nad mišićima ukoliko ih budete redovito izvodili.

Kako bolje razumjeti upliv emocionalnih trauma na prisutne teškoće i osjet, te osnovnu logiku utjecaja potisnutog bijesa i osjećaja na tjelesnu zakočenost i kronične bolove.

Kako isključiti nepotrebno aktiviran simpatički način djelovanja autonomnog živčanog sustava i naučiti kako aktivirati parasimpatički način rada kada je to prikladno i nužno.


Radionica uključuje didaktično i praktično učenje, kroz izvođenje AEQ vježbi® za razlikovanje vlastite sposobnosti nadzora svjesnog kretanja pod nadzorom učitelja AEQ metode® i certificiranih asistenata.

Moramo započeti sa sobom kako bismo razumjeli druge. Naučiti ćete niz jednostavnih, sigurnih i vrlo učinkovitih AEQ vježbi® koje će vam vratiti svjesni nadzor nad mišićima, ukloniti kronične bolove u njima i zglobovima, što će vam kroz redovito izvođenje i učenje omogućiti nesmetano kretanje pri omiljenim i nužnim aktivnostima do kraja života. AEQ metoda® je proces učenja koji vraća izgubljenu kvalitetu i važnost svjesne kontrole nad mišićima i pokretom. Na taj način stvaramo mogućnost kreativnog i originalnog rješavanja problema i omogućimo si lakši i manje stresan život.

Ovaj proces omogućuje razumijevanje uzroka nepravilnosti tijela, ukorijenjenog u emocionalnim i fizičkim traumama. Kada su se iste dogodile smanjila se svjesna kontrola mišića, a pokreti su se automatizirali. Stoga nismo ni svjesni činjenice da imamo priliku utjecati na poboljšanje kretanja i tako ukloniti bolove i ograničenja. U suprotnom smo sve više robotizirani, iste probleme rješavamo na isti, no ne i nužno najbolji način. Kao i za svako učenje tako i za AEQ metodu® trebamo vrijeme, te redovito znatiželjno učenje. Budući su vježbe bezbolne naš se osjećaj i svjesni nadzor nad produžavanjem mišića postupno poboljšava, a novi, učinkovitiji način kretanja vodi do većeg tjelesnog kapaciteta bez ozljeda i bolova.

AEQ metoda® je odgovor na brojna pitanja koja tradicionalne metode i pristupi ne mogu objasniti niti trajno riješiti. Sudionici radionica svjedoče o ugodnim učincima somatskih vježbi, uključujući bolji san, lakše disanje, i dizanje kvalitete života– jer se kretanje odvija bez bolova i ukočenosti.

Uporaba AEQ logike rasuđivanja i odlučivanja, ujednačenije kretanje i povećanje usmjerenja pažnje kroz redovito učenje AEQ vježbi® između ostalog donosi i:

• svijest o obliku i povezanosti kostura i tijela
smanji i ujednači nepotreban mišićni tonus
smanji napor svakodnevnog kretanja
optimizira kretanje potrebno za svakodnevne zadatke u poslu i sportu
 poveća pozornost i osjećaj odstupanja od normalnog kretanja
 poboljša ravnotežu i orijentaciju u prostoru
 proširi raznolikost pristupa u rješavanju problema, te vraća upotrebu mašte pri postizanju ciljeva
 smanjuje umor i poveća sposobnost kretanja, rada i sporta
 poboljša držanje tijela, disanje i regeneraciju nakon tjelesnog napora
 poboljša zdravlje, osjećaj samoga sebe i sposobnost funkcioniranja
 poboljša koordinaciju u svim pokretima
 poboljša sposobnost učenja, kako organskog tako i klasičnog
 vodi ka većoj samosvijesti i samozadovoljstva

Ponesite papir, olovku i vodu, te prikladan jastučić za udobnije ležanje na boku. Obucite udobnu odjeću u kojoj se slobodno krećete, jer ćete uz učenje i raspravu pet do šest sati izvoditi i istraživati AEQ vježbe®.

tel. : 00386(0)30322396 
mail: delavnica@aeq.si
YouTube Facebook