Spremenite škodljivo rutino s pomočjo AEQ metode®

 

Ko se bolje zavemo sebe in s tem bolje nadzorujemo svoje življenje in stvarnejše presojamo realnost, lahko svoj Jaz oklestimo nerealnih predstav, ki jih ima o sebi in okolju. Tako lahko pogledamo na svet z novimi očmi in novo ostrino uma. Če se znebimo priučenega vedenja, ki pogosto izvira iz strahu in danes neustreznih odzivov, ki nas ne pripeljejo nikamor, se lahko osvobodimo kronično škodljivih navad. Zaradi njih smo pogosto v težavah in nesproščeni oziroma zbolimo. S tem pa se lahko znebimo tudi okostenelih prepričanj.

 

Kolikokrat nam je kdo rekel, česa vsega smo sposobni?

 

Najverjetneje se nam sploh ne sanja, kako so vsa izkustva, ki smo jih prestali ali jim bili priča, pomagala oblikovati našo osebnost, naša prepričanja in samozavedanje o tem, kaj zmoremo in česa ne. Vodilo našega ravnanja so domneve, ki jih ustvarimo o svojih preteklih izkustvih, namesto da bi nas vodila prava presoja o realnosti. nerealni pa postanemo predvsem zaradi blokade občutkov iz telesa ki umu omogočajo definirati realnost kot realnost. Tako se vedno pogosteje odločamo pod vplivom preteklih izkušenj, kar pa ni vedno najboljše za nas, saj nam sedanjost ponudi tudi drugačne informacije in znanje. Zaradi obremenjenosti s slabimi izkušnjami se velikokrat niti ne znamo odločiti in tako čakamo...

 

Opustimo torej okostenele navade, ki nas bremenijo in prepričanja, ki nas omejujejo, ter se odločajmo s kar se da stvarno presojo glede na trenutno stanje stvari. Tako bomo ustvarjali svet, ki nam bo po meri, in soustvarjali za družbeno dobrobit. Namreč pluti proti toku je največkrat jalovo početje, ki nas nikamor ne pripelje. Pluti s tokom in imeti nad njim realne pogled ter možnost krmarjenja pomeni ustvarjati in ustvarjeno ponuditi v pravem trenutku.

 

Spremenimo rutine!

 

Ali ste kdaj zapadli v odvisnost od časa, ko je na sporedu telenovela? Ne preklopite kanala, četudi se vam gledano ne zdi več zanimivo. Takšni postanemo v življenju. Programira nas domačnost našega vsakdanjega življenja, ki je komodna, četudi ne vedno z lepimi trenutki. Naša vzgoja ali družbeni status, rasa, spol in vera, vse to so omejitve, če ne ustvarimo prave distance. Disciplina, ki nam jo pomaga razviti redno izvajanje AEQ metode®, nas premakne iz ustaljenega ritma, ki nam zavira ustvarjalnost. Učitelj AEQ metode® vam bo pomagal presoditi, kako globoko rutinsko je naše življenje in na katerih mestih bi radi iz te rutine izstopili.

 

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. stopnje

 

Proč s škodljivo rutino s pomočjo

 

 

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook