menu

Izobraževanje o AEQ metodi

 

Vse več terapevtov, trenerjev, učiteljev in medicinskih delavcev pozna koristi AEQ metode in mnogi jo znajo že tudi izvajati sami bodisi učijo stranke.

 

Vedo, da odpravlja kronične bolečine, gibalne omejitve, nesimetrije ter pomaga povečevati kvaliteto življenja in telesne zmogljivosti, vedo tudi, na podlagi katerih principov deluje. Čedalje več je vprašanj, kako se naučiti potrebnih znanj.

 

Učni pristop AEQ klinične somatike se razlikuje od pristopov ostalih metod za pomoč ljudem. Bodoči učitelj somatskega gibanja in klinične somatike naj najprej bistveno poveča zavedanje svojih gibov, svojega nereda in informacijskega vakuma. Pomembno je, da dovolj dobro pozna, čuti, razume in zmore spreminjati lasten sistem (sebe), da lahko sploh opazi, razume in zna naučiti vse potrebno za odpravo entropije, nereda in s tem zmanjša bolečine pri strankah.

 

Bodoče učitelje AEQ klinične somatike na njih samih učim, kako daljšati mišice in odpraviti nered pri gibanju na delavnicah osnov AEQ klinične somatike™). Učimo jih prepoznati senzorno motorično amnezijo, poučimo jih o pendikulaciji, somatskih refleksih in AEQ somatskih vajah. Tako si na delavnici in doma, ob lastnem raziskovanju some, v naslednjih mesecih bistveno izboljšajo zavedanje, kontrolo in urejenost gibanja. V sklopu obveznih dejanj za udeležbo na seminarju 1. stopnje je tako tudi obisk treh aktivnih individualnih terapij pri meni v Brežicah. Skozi njihb bodo dojeli dejansko stanje ter lastno SMA veliko globlje ter dobili primerno razumevanje globine AEQ metode. Takrat so pripravljeni na izobraževanje za učitelja AEQ somatskih gibov 1. stopnje. Seminar za učitelja somatskih gibov 1. stopnje je namenjen temeljitejšemu spoznavanju AEQ klinične somatike – razlagi vzrokov za trenutno počutje, učenju AEQ somatskih gibov, poznavanju primernih vaj in njihovemu načinu izvajanja. Učbenik prijavljeni dobijo mesec dni pred seminarjem, ter imajo tako dovolj časa za učenje in aktivno sodelovanje na seminarju.

 

Na seminarju pridobljeno znanje je primerno in nujno za nadaljevanje rehabilitacije po poškodbah ter odpravo manj kompleksnih in močnih kroničnih bolečin. Odpravljamo neučinkovite in nepravilne gibe pri športu, tako se skrajša pot proti cilju. Znanje zmanjšuje ugibanje pri odločitvah, kako naprej, zmanjša tudi možnost ponavljanja poškodb in porabo časa za korekcijske vaje.

Skozi izobraževanje se udeleženci naučijo prepoznati in odpraviti senzorno motorične amnezije, ki se pokaže pri vajah. V podrobnosti se naučijo izvajanja osnovnih somatskih vaj, uporabo besed in dotika za pravilno vodenje in učenje gibov.

Zelo važen del učenja AEQ klinične somatike™ je tudi poznavanje in razumevanje somatske filozofije, ki nam omogoča drugačen pogled na vzrok težav, s katerimi se srečujemo pri sebi in delu z drugimi. Znanje, pridobljeno na seminarju, nam na začetku omogoča kvalitetno delo pri individualnem učenju in vodenju krajših enournih delavnic. Skozi učenje in pridobivanje izkušenj postopoma pridobite zmožnost vodenja 2-3  urnih delavnic somatskih gibov, kjer učite do 10 ljudi.

 

Povpraševanje po tej vrsti učenja je čedalje večje v vseh starostnih skupinah in poklicih. V petih dneh bomo delali tako na sebi kot na ostalih udeležencih seminarja. Tako se boste lahko primerno pripravljeni potopili v globine AEQ klinične somatike™ ter začeli korenito vplivati na kvaliteto življenja sebe in svojih strank. Po uspešno zaključenem seminarju prejmete certifikat učitelja somatskih gibov 1. stopnje po AEQ metodi. Seznam učiteljev AEQ metode 1. stopnje in kaj 1. stopnja šolanja omogoča najdete tu: http://aeqslovenija.com/seznam-uciteljev-1-stopnje/. Mnenja o AEQ metodi in seminarju 1. stopnje pa tu: http://aeq.si/blog/mnenja-udelezencev-izobrazevanja-aeq-klinicne-somatike/

 

6-8  mesecev praktičnega dela na učenju drugih,  sodelovanje  na celodnevnih delavnicah kot moj pomočnik in vedoželjnost vam bodo dali dovolj znanja ter izkušenj, da se lahko vpišete na seminar učitelja somatskih gibov 2. stopnje. Možnost vpisa bodo imeli tisti učitelji 1. stopnje, ki bodo pokazali nadpovprečno znanje in zanimanje za učenje ter poznavanje in uporabo AEQ metode. Na seminarju boste znanje obnovili in poglobili ter dodali nove gibe za izboljšanje bolj stanj, kot so zmrznjena rama, skolioza, dolgotrajne kronične bolečine ipd. Uspešno zaključena 2. stopnja omogoči pridobitev licence učitelja somatskih gibov po AEQ metodi 2. stopnje. Ta potrjuje znanje, ki omogoča pomoč pri kompleksnih dolgotrajnih in močnejših težavah, bolečinah in omogoča izboljšanje telesnih zmogljivosti pri delu s športniki. Pridobili boste sposobnost kvalitetnega vodenja 4-6 urne delavnice AEQ klinične somatike™.

 

Ta licenca je pogoj za pridobitev najvišje stopnje znanja AEQ klinične somatike™; omogoča klinično delo s strankami, aktivno individualno terapijo in pridobitev naziva Učitelj AEQ klinične somatike™ (prvi modul december 2017). Izobraževanje traja 7 modulov; naučite se kliničnih protokolov in aktivnega dela s strankami, ob individualni terapiji. To delo je najučinkovitejši način poučevanja AEQ klinične somatike in v izjemno kratkem času močno spremeni zavedanje, urejenost gibanja, kontrolo in učinkovitost, kar ljudem omogoči odpravo  težko rešljivih težav. Učitelj AEQ klinične somatike™ ima dovolj obsežno znanje, da lahko pomaga odpraviti večino stanj, ki so posledica izgube zavestnega senzorno motoričnega nadzora. Pomaga pospešiti rehabilitacijo in okrevanje po poškodbah. Več o šolanju za učitelja AEQ klinične somatike bo objavljeno januarja 2017.

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook