menu

Radionica AEQ metode: Utjecaj čuvstava i stresa na kronične bolove, umor, depresiju, glavobolje te mišićnu ukočenost.

 


Datum 4.08.2018 u 10.00 sati


Lokacija: Kuča Akida, Koturaška 1, Zagreb

 

Trajanje: od 10.00 do predviđenih 18.00, pauza za ruček između 14.00 i 15.00


Cijena: 120 € po osobi

UPOZORENJE: Uspješna prijava ostvarena je nakon uplate kotizacije. U suprotnome ne zadržava se rezervirano mjesto na radionici. Zbog kvalitete rada na radionici MAKSIMALAN BROJ POLAZNIKA JE 10 OSOBA.

Prijave na: delavnica@aeq.si

Namjena radionice je upoznavanje povezanosti između čuvstava, pritisaka, preopterećenosti, izgaranja i kroničnih bolova. Upoznati ćete AEQ metodu™ i njenu primjenu za razvoj i poboljšanje osjećaja, osjeta, intuicije, boljeg emocionalnog stanja, bivanja i učinkovitosti, ritma i usklađenosti kretanja kako u radu tako i u sportskim aktivnostima kroz tumačenje osnova AEQ metode™ i učenje AEQ vježbi™.

Radionica omogućuje razumijevanje i uporabu visoko učinkovite, ali jednostavne AEQ metode™ učenja i poboljšanja funkcije neuro-muskularnog sustava skroz poboljšanje osjećaja tijela i svjesnog korigiranja kretanja, uklanjanje bolova te emocionalno uzrokovanih tjelesnih ograničenja.

Radionica je pogodna za one koji još nisu upoznati sa AEQ metodom™, kao i za one koji žele dodatno produbiti svoje razumijevanje AEQ vježbi™ i principa, a koje su upoznali pri ostalim somatskim metodama i učenju kliničke somatike.

Pogodna je, također, i za one koji profesionalno djeluju na području smanjivanja negativnog utjecaja stresa na klijente ili su u potrazi za pristupima koji pomažu uklanjanju neuroza i posljedica parasimpatičke dominacije. 

Sudionici radionice po podmirenju prijave na mail adresu dobivaju opsežan udžbenik (cca 10000 riječi) sa sadržajem radionice, a nakon radionice u PDF formatu i detaljne opise vježbi naučenih na radionici. 

Na radionici ćete naučiti:

     • osnove filozofije AEQ metode™, važnost entropije, sintropije, membrane i svijesti, pozornosti, uređenja i učinkovitosti


     • što je senzorna atrofija, senzorno-motorna amnezija, kako se pojavljuje u mozgu i centralnom živčanom i muskulaturnom sustavu te razlog zašto je to stanje uzrokom većine kroničnih bolova, zbog čega otežava korigiranje neuroloških i karakternih stanja te fizičkih ograničenja 


     • način na koji se čovjek refleksno odaziva na stres i pritiske izvana te sve teže podnose pritisak modernog načina života


     • razliku između istezanja i produžavanja mišića te upoznavanje AEQ vježbi™, koje koristimo za povratak nadzora nad mišićima te promjenu načina funkcioniranja autonomnog živčanog sustava 


     • kako održati funkciju urednog, učinkovitog i tekućeg kretanja s AEQ vježbama™


     • kako vaši uzorci kretanja i refleksni odazivi na stres doprinose stanjima kao što je bol u leđima, vratu, ramenima, kukovima i zglobovima, ishijasu i kroničnoj glavobolji


     • skupinu 6-8 AEQ vježbi™ koje će obnoviti i poboljšati vaš osjećaj, svijest i nadzor nad mišićima, ukoliko ćete ih redovito i znatiželjno izvoditi 


     • bolje razumjeti upliv čuvstvenih trauma na sadašnje tegobe i osjećaj te osnovnu logiku upliva potisnutog bijesa, gorčine i ostalih čuvstava na ukočenost tijela i kronične bolove


     • kako isključiti nepotrebno aktiviran simpatički način djelovanja autonomnog živčanog sustava i naučiti aktivirati parasimpatički način djelovanja, onda kada je to prikladno i potrebno i obrnuto, u rijetkim slučajevima parasimpatičke dominacijeRadionica obuhvaća iskustveno, didaktičko i praktično učenje te izvođenje AEQ vježbi™ za istraživanje vlastite sposobnosti nadzora svjesnih pokreta pod nadzorom učitelja AEQ metode™ i certificiranih asistenata.

Započeti moramo sobom kako bismo razumjeli druge. Naučiti ćete niz jednostavnih, sigurnih i vrlo učinkovitih AEQ vježbi™, koje vraćaju svjesni nadzor nad mišićima, uklanjaju kronične bolove u mišićima i zglobovima, a što će redovitim izvođenjem i učenjem omogućiti lakše i kvalitetnije kretanje u omiljenim i potrebnim aktivnostima do kraja života. AEQ metoda™ je proces učenja, koji vraća izgubljenu kvalitetu i značaj svjesnog nadzora nad mišićima i kretanjem. Na taj način stvaramo mogućnost kreativnog i originalnog rješavanja tegoba i osiguravamo si lakši i manje stresan život.

Ovaj proces omogućuje razumijevanje uzroka nepravilnosti tijela ukorijenjenih u emocionalnim i fizičkim traumama nakon kojih je svjestan nadzor nad mišićima smanjen, a pokreti tijela se automatizirali. Stoga nismo niti svjesni činjenice da imamo sposobnost utjecaja na poboljšanje kretanja i time ukloniti bolove i ograničenja. Naprotiv, sve smo više robotizirani, a iste probleme rješavamo na isti, ali ne nužno i najbolji način. Kao i za svako drugo učenje, tako i za AEQ metodu™ trebamo vrijeme i redovito, znatiželjno učenje. Budući da su vježbe bezbolne, osjećaj i svjesna kontrola produžavanja mišića postupno se povećavaju. Novi, učinkovitiji način kretanja vodi do većih tjelesnih kapaciteta bez ozljeda i bolova.

Pomoću učenja i uporabe načela AEQ metode™ čovjek stječe dodatne sposobnosti, kako promišljeno, zrelo, razumno, kreativno te učinkovito rasporediti raspoloživa sredstva stvarajući tako višak energije te zdravu motivaciju i radoznalost potrebne za promjenu. One omogućuju povećanje prihoda i njihovo racionalnije trošenje i poticanje osobnog rasta. Čini se da ljudi danas žive daleko od mudrog i racionalnog: dominira kult vječne mladosti, cjeloživotno je učenje podcijenjeno. Zdravi, topli međusobni odnosi su sve rjeđi, društvene mreže i internet osiguravaju trenutna rješenja i površne odnose. Sve to negativno utječe na emocionalnu, intelektualnu i fizičku razinu života. 

Kroz učenje načela i praksu koju pruža izvođenje AEQ vježbi™, klijent bolje procjenjuje adekvatnost svog života, stanje energije i fokus koji definira učinkovitost korištenja vremena. Kroz vježbe i percepciju tih međuodnosa lako utječe na somu te zrelo ulaganje energije na način i u količinama koje cijeli sustav vodi u red. Soma tako postaje otporna na entropijsko proklizavanje u kaos. Naglašavam, međutim, da bit nije u samim vježbama već u učenju izvođenja pokreta koji poštuju tijelo i ne vode u pretjerivanje, već u razumijevanje boli kao legitimnog prava tijela da se obrani pred nesmotrenošću.

Kroz učenje metode i vježbi obično se mijenja sljedeće:
1. Smanjuje se kronična napetost mišića, što smanjuje neracionalno korištenje energije i omogućuje nastanak viška energije, potrebne za promjene.


2. Povećava se sposobnost pulsiranja između kompresije i ekspanzije sustava. Što je veći kontrast kojega je mišić sposoban ostvariti, veće je pulsiranje, a što je veće pulsiranje življi je sustav. Time se povećava prilagodljivost i uporabnost sustava, volja za životom, sposobnost generiranja energije i njena učinkovita (u)poraba.


3. Smanjena stalna napetost mišića, koja smanjuje izobličenje osjećaja i povećava sposobnost prepoznavanja trenutnog stanja u sustavu i točniji odgovor na podražaje iznutra i iz okoline.


4. Pozorno izvođenje vježbi omogućuje bolje fokusiranje, smanjuje negativan utjecaj multitaskinga, smanjuje neučinkovito trošenje raspoloživog vremena i učenje na greškama.


5. Promjene stanja u mišićima vode u smanjenje tjelesnog oklopa, a što dovodi do drugačijeg shvaćanja trauma iz prošlosti i omogućuje postupno uklanjanje energetskog bremena koji te traume još uvijek donose.


6. Poveća se svijest o ulozi vremena i redovitog učenja za sazrijevanje sustava. Kroz vježbe učimo, također, točan slijed nužan za sazrijevanje sustava. 


7. Sudionik sve bolje razaznaje razliku između truda, napora i ustrajnosti te funkciju osjećaja i boli na djelovanje svijesti.


8. Bol shvaća kao vodiča za promjenu, a ne nešto što treba prevladati i potisnuti. Kao rezultat povećava se poštovanje do vlastitog tijela, jer kroz spoznavanje kompleksnosti cijelog tijela na nj sve više gledamo kao hram i djelujemo po mudroj izreci na hramu iz Delfa: »The body is the house of God.«


9. Nadalje sve više zna što radi i time uči iz grešaka. Iz njih uči jer ih analizira, razumije i tako osigurava da se povijest ne ponavlja.


10. Razumijevanje značenja tjelesnog užitka. Kroz učenje ekspanzije i kontrakcije povećava se sposobnost odlučivanja između ugodnog i neugodnog. Sposobni smo preživjeti agoniju i uživati u ekstazi te tako svjesno povećavati tjelesne užitke. Oni su nužni za održavanje i povećanje kreativnosti i originalnosti tijekom vremena. Veća kreativnost i originalnost vode većoj kvaliteti života te boljem nadzoru nad tjelesnim procesima.

 
11. Bolje utječe na autonomni živčani sustav i bolje osjeća i gasi simpatički način, onda kada je on nepotrebno aktiviran. Tako poboljšava omjer aktivacije simpatičko/parasimpatičko i eliminira deregulaciju autonomnoga živčanog sustava.


12. Poboljšava se horizontalna povezanost i sposobnost mijenjanja riječi u osjećaje i osjećaja u riječi. To omogućuje svijest o dobrobiti i pospješuje način mijenjanja u željeno stanje. Ponesite papir, olovku, vodu, prostirku ili veliki ručnik te primjeren jastučić za udobno ležanje na za udobno ležanje na boku. Obucite udobnu odjeću u kojoj se možete neometano kretati, jer ćete, osim učenja i rasprave pet sati istraživati i izvoditi AEQ vježbe™.

Za više informacija obratite nam se na mail adresu:info@aeq.si


Vaš učitelj Aleš Ernst

Učitelj AEQ metode™ 5. stupnje i svakodnevno radim s različitim strankama, koji mi se obraćaju zbog različitih tegoba povezanih s kretanjem i tjelesnim uzorcima pokreta. Autor sam knjige ″Z lahkotnimi gibi iz kroničnih bolečin″. Učenje AEQ metode™, i AEQ vježbi™, značajno će vam promijeniti život, i to bez uobičajenih analgetika te uzrokovati brojne pozitivne promjene u vašem životu. Naučiti ćete kako prekvalificirati vaš mozak i tijelo i osposobiti ih za uklanjanje senzorno-motorne amnezije, zaustavljanje bolova i mijenjanje vaših ograničenja pokretljivosti.

 

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook