menu

Delavnica osnov AEQ metode®

 

DELAVNICA JE POLNO ZASEDENA! (9.10.2018)

 

Datum 13.10.2018 ob 9.00 uri

 

Lokacija: City joga center LJUBLJANA Ul. Jožeta Jame 12, Ljubljana-Šiška

 

Trajanje: od 9.00 do predvidoma 17.00, odmor za kosilo med 13.00 in 14.30

 

Cena: 130 € na osebo

 

OPOZORILO: Za uspešno prijavo šteje, ko je kotizacija za delavnico plačana. V nasprotnem primeru vam mesta na delavnici ne držimo. Zaradi kvalitetne izvedbe delavnice je MAXIMALNO ŠTEVILO LJUDI NA DELAVNICI 14.

  

 

Namen delavnice je spoznavanje AEQ metode® in njeno uporabo za izboljšanje počutja, bivanja in učinkovitosti, ritma in usklajenosti gibanja tako v delu kot športu skozi razlago osnov metode in učenje AEQ vaj®.

 

Delavnica je uvod v to zelo učinkovito, a hkrati preprosto metodo učenja in izboljševanja delovanja nevro-muskularnega sistema skozi zavestno urejanje gibanja, odprave bolečin ter gibalnih in čustvenih omejitev.

Delavnica je primerna tako za začetnike na področju somatike, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ vaj® in principov za lasten osebni razvoj.

Primerna je tudi za tiste, ki poklicno delujejo na področju gibanja, kot so inštruktorji fitnesa, fizioterapevti, maserji in ostali, ki si želijo spoznati osnove AEQ metode™ v svoje življenje in jih skozi nadaljevanje šolanja učinkovito uporabljati za še večjo učinkovitost svojih primarnih dejavnosti.

 

Udeleženci delavnice prejmejo po delanici na mail obsežen učbenik (16000-20000 besed odvisno od povedanega na delavnici) z vsebino delavnice in podrobnimi opisi na delavnici naučenih vaj v PDF obliki.

 

Na Delavnici se boste naučili:

 • osnovno filozofijo AEQ metode®, pomen entropije, sintropije, urejenosti, in učinkovitosti
 • kaj je senzorna atrofija, senzorno-motorična amnezija, kako se pojavlja v možganih in centralnem živčnem in muskulaturnem sistemu ter zakaj je to stanje vzrok večine kroničnih bolečin in gibalnih omejitev
 • kako se ljudje refleksno odzivajo na stres znotraj treh somatskih telesnih refleksov (refleks zelene luči, refleks rdeče luči, refleks travme)
 • razliko med raztezanjem in daljšanjem mišic in spoznavanje AEQ vaj®, ki jih uporabljamo za povrnitev nadzora nad mišicami
 • kako ohraniti funkcijo urejenega učinkovitega in tekočega gibanja z AEQ somatskimi vajami™
 • kako vaši gibalni vzorci in refleksni odzivi na stres prispevajo k stanjem kot so bolečine v križu, vratu, ramenih, kolkih in sklepih, išias in kronični glavoboli
 • sklop somatskih vaj, ki bodo obnovile vaše zavedanje in nadzor nad mišicami, ko jih boste redno radovedno izvajali
 • bolje razumeti vpliv čustvenih travm na sedanje težave in počutje ter osnovno logiko vpliva potlačene jeze in čustev na telesno zakrčenost in kronične bolečine
 • kako izključiti nepotrebno aktiviran simpatični način delovanja autonomnega živčnega sistema in se naučiti aktivirati parasimpatični način delovanja, ko je to primerno in potrebno

 

 

 

Delavnica zajema izkustveno, didaktično in praktično učenje. Izvajanje AEQ vaj® za raziskovanje lastne sposobnosti nadzora zavestnih gibov pod nadzorom učitelj AEQ metode™ in certificiranih asistentov.

 

Začeti moramo pri sebi, da bi lahko razumeli druge. Naučili se boste sklop enostavnih, varnih in zelo učinkovitih AEQ vaj®, ki vam povrnejo zavestni nadzor nad mišicami, odpravijo kronične bolečine v mišicah in sklepih kar vam skozi redno izvajanje ter učenje omogoči neovirano gibanje pri najljubših in potrebnih aktivnostih do konca vašega življenja. AEQ metoda® je proces učenja, ki vrača izgubljeno kakovost in pomen zavestnega nadzora nad mišicami in gibanjem. S tem vzpostavimo možnost kreativnega in originalnega reševanja težav in si omogočimo lažje ter manj stresno življenje

 

Ta proces omogoči razumevanje vzrokov za nepravilnosti v telesu, ki koreninijo v čustvenih in fizičnih travmah. Ko so se te zgodile, se nam je zmanjšal zavestni nadzor nad mišicami, gibi pa so se avtomatizirali. Zato se niti ne zavedamo, da pravzaprav imamo možnost vplivati na izboljšanje gibanja in s tem odpraviti bolečine in omejitve. V nasprotnem primeru smo vedno bolj robotizirani, iste probleme rešujemo na iste čeprav ne nujno najboljše načine. Kot za vsako učenje tudi za AEQ metodo®, potrebujemo čas in redno, radovedno učenje. Ker so vaje neboleče, se občutek in zavestni nadzor nad daljšanjem mišic postopoma izboljšuje. Nov učinkovitejši način gibanja vodi do večjih telesnih zmogljivosti brez poškodb in bolečin.

 

AEQ metoda® je odgovor na mnoga vprašanja, ki jih tradicionalne metode in pristopi ne morejo pojasniti in trajno izboljšati. Udeleženci delavnic poročajo o ugodnih učinkih somatskih vaj, vključno z boljšim spancem, lažjim dihanjem, opuščanjem protibolečinskih zdravil in da se počutijo mlajše – gibljejo se brez bolečin in otrdelosti.

 

Uporaba somatske logike odločanja, bolj urejeno gibanje ter povečana sposobnost usmerjanja pozornosti, ki jo redno učenje skozi AEQ vaje® prinese med drugim izboljša:

 • zavedanje oblik in povezanosti okostja in telesa
 • zmanjša in uravnoteži nepotreben mišični tonus
 • zmanjša napor vsakodnevnega gibanja
 • optimizira gibanje, ki je potrebno za izvedbo vsakdanjih opravil in dela in športa
 • izboljša pozornost in občutljivost odklonov od običajnega gibanja
 • izboljša ravnotežje in orientacijo v prostoru
 • razširi raznolikost pristopa k odpravi problema ter povrne uporabo domišljije pri doseganju ciljev
 • zmanjša utrujenost in poveča zmožnost za gibanje, delo in šport
 • izboljša držo, dihanje ter regeneracijo po naporih
 • izboljša zdravje, počutje in sposobnost za delovanje
 • izboljša koordinacijo pri vseh gibih
 • izboljša sposobnost učenja tako organskega kot klasičnega
 • vodi do večjega samozavedanja

 

S seboj prinesite papir, pisalo in posodo za vodo ter primeren vzglavnik za udobno ležanje na boku. Oblecite udobna oblačila, v katerih se lahko neovirano gibljete, kajti poleg učenja in razprave, boste tudi pet ur raziskovali in izvajali AEQ vaje®. Za več informacij pišite na e-naslov: info@aeq.si

 

 

Vaš učitelj Aleš Ernst

 

Sem učitelj AEQ metode® in vsakodnevno delam z različnimi strankami, ki se name obračajo zaradi različnih težav v zvezi z gibanjem in gibalnimi vzorci. Sem tudi avtor knjige ″Z lahkotnimi gibi iz kroničnih bolečin″. Učenje AEQ metode®, in AEQ vaj®, vam bo občutno spremenilo življenje, in to brez običajnih protibolečinskih zdravil; povzročilo bo veliko pozitivnih sprememb v vašem življenju. Naučili se boste, kako prekvalificirati vaše možgane, da premagajo senzorno-motorično amnezijo, prekinejo bolečino in spremenijo vaše gibalne omejitve.

 

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook